Iata care sunt greselile care iti strica somnul

In cele de mai jos vei avea acces la greselile care iti strica somnul si pe care in mod sigur le faci. Toate aceste gresile te impiedica sa te trezesti de dimineata cu o dispozitie buna.  Daca vei avea in vedere toate cele de mai jos vei vedea ca dispozitia ta va fi una mai buna.

Iata care sunt greselile care iti strica somnul

Mananci dulciuri sau mancare picanta

Dulciurile sau mancarea picanta inainte de culcare iti va face mai mult rau decat bine. Mancarurile boagate in zahar si grasimi nu sunt asociate cu un somn mai usor. Mancarea picanta iti cauzeaza un reflux de acid care este intensificat atunci cand te intiniz in pat. Cel mai bine ar fi sa eviti aceste alimente daca vrei sa ai parte de un somn profund.

Nu mananci la o ora corespunzatoare

Chiar daca eviti mancarurile picante sau excesul  de zahar dar mananci putin inainte de culcare somnul tau o sa fie afectat. Cel mai in ear fi sa nu mananci cu 3 ore inainte de culcare dar daca totusi iti este foarte foame cel mai bine este sa alegi mancarurile usoare.

Bei mai multe pahare de vin

Cu totii stim care sunt beneficiile aduse un pahar de vin rosu. O cantitate mai mare de doua pahare poate sa iti dea peste cap ciclul de somn. Putin alcool poate sa iti usureze procesul de a adormi iar asta va duce la calitatea somnului.  Este in regula daca vei un pahar sau doua pahare de vin la cona pentru ca organismul tau sa aiba timp sa le transforme pana cand te culci.

Te hidratezi prea mult aproape de ora de culcare

Este necesar sa bei cat mai multa apa dar asta nu inseamna ca trebuie sa astepri pana la 10 seara pentru a bea cele 8 pahare de apa de care ai nevoie. Daca vei bea mai multe lichide inainte de culcare cel mai probabil este ca mijlocul noptii vei avea nevoie sa mergi la baie iar in consecinta somnul iti va fi interrupt.

Nu ai o rutina

In unele nopti esti in pat pana la ora 22:00 iar in altele ajungi la 2 dimineata in pat si speri ca o fie mai tare cafeaua de obicei. Este dificil sa iti setezi o rutina si sa o respecti. Orele dormite in plus in weekend nu o sa compenseze orele nedormite in dormitul saptamanii.

Stai pe telefon in pat

Daca stai pe telefon inainte de a dormi este clar ca somnul iti va fi complet dat peste cap. Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat ca luminile albe si cele albastre care sunt emise de telefoane impiedica creierul sa produca melatonina, un hormon care pregateste corpul de culcare.

Este prea cald in camera ta

Nu trebuie sa tremuri de frig atunci cand te bagi la culcare. Ideal este sa ai o temperatura cuprinsa intre 18 si 20 de grade. O temperatura adecvata te va ajuta sa ai parte de un somn mai odihnitor.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment