Copilul alintat in exces – ce efecte are asupra celui mic pe termen lung

Foarte multi parinti isi cresc copii mult prea alintati iar asta le va afecta viata celor mici. Mai devreme sau mai tarziu cel mic va trebui sa se integreze in societate si nu se va descurca bine la asta. Copilul alintat in exces va considera ca totul i se cuvine si va stii cum sa te  santajeze emotional.

De ce sunt alintati copii

Parintii sunt condusi de propriile traume

De cele mai multe ori parintii sunt vinovati pentru acest comportament al copilului.  Acestia gandesc de cele mai multe ori precum ”dacă eu nu am avut, el să aibă”, „eu am fost bătut şi abuzat de familie, profesori, colegi, prieteni sau vecini, de el/ea nu se va atinge nimeni”,„părinţii mei au fost foarte drastici cu mine, eu vreau să fiu ca un frate/soră sau prieten pentru copilul meu”.

Acesti parinti considera ca este mult mai important sa isi fereasca copilul de eventualele probleme si sa sufere tot mai putin. De cele mai multe ori parintii ajung sa se certe cu educatoarele sau cu parintii din cauza celui mic.

Pe langa asta copilul lor nu va putea sa lege prietenii si nu se va putea integra cu succes in diferite grupuri de copii.

Parinti cu venituri mari

Parintii care au un statut social bun vor face tot ce le sta in putinta pentru a-si rasfata copilul asa cum pot ei mai bine. Acestia le ofera celor mici cele mai bune lucruri , vacante si jocuri scumpe.

Acestia gandesc ca cel mic este precum un trofeu si il vor proteja asa cum stiu ei mai bine.

Parintii care nu si-au trait propria copilarie

Sunt anumiti parinti nefericiti care au avut parte de o copilarie grea si nefericita si care nu au primit ce vor ei de la viata asa ca se vor concentra pe copii lor. Nu se vor putea maturiza si isi vor trata copilul in mod infantil indiferent de varsta acestuia.

Vor uita si cel mic are propriile nevoi si ca nu va ramane vesnic copil.

Cum se manifesta acest sindrom?

Ei bine, iti vei putea da seama imediat deoarece vei observa ca cel mic are tendinta de a cere cat mai multe fara a face ceva in schimb.  Copilul este de parere ca toate persoanele care il cunosc trebuie sa i se supuna si nu accepta un refuz.

Parintii care au un astfel de copil uita ca toate aceste aspecte nu vor trece de la sine si ca odata cu inaintarea copilului in varsta se vor accentua.

Daca cel mic este mult prea rasfatat in timp ce creste problemele se vor intensifica. Va putea incepe sa bea sau sa fumeze de la o varsta frageda. Isi va incepe viata sexuala mult prea devreme si nu se va putea integra intr-un grup normal de adolescenti.

Daca nu vrei sa ai astfel de probleme cel mai bine este sa iei masuri din timp. Cu cat incerci mai devreme sa ii schimbi comportamentul celui mic cu atat va fi mai bine pentru tine.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment