Iata de ce nu este bine ca mamele sa doarma cu bebelusul lor

Mamele nu ar trebui sa doarma cu bebelusul lor, cel putin asta sustine Ela Craciun. Foarte multe femei aleg sa doarma in pat cu bebelusul lor iar asta nu este tocmai in regula. Ela Craciun a vorbit in cartea ei “ 12 luni fara griji” despre cat de periculoasa este aceasta practica a mamicilor.

    Iata ce spune Ela Craciun despre asta

In cartea ei, Ela a raspuns sincer la intrebarea “ Este bine sa dorm cu bebelusul in pat?”

„Încă de când eram însărcinată am știut că Nicholas urmează să aibă camera lui. Atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți, e mult mai bine ca acesta să doarmă singur. În felul acesta nu se va trezi din cauza zgomotelor, se va odihni mai bine pentru că îi vom seta o rutină corectă și va deveni un copil independent’, a spus blogarita.

„Procedăm cum ne este mai ușor. Primele două săptămâni sau prima lună de viață putem să dormim în aceeași cameră cu el. Ar fi bine ca un copil care doarme liniștit să doarmă în pătuțul lui, astfel încât și mama să se odihnească pentru că perioada de oboseală de după naștere este impresionantă și marea majoritate a mămicilor nu se așteaptă să fie chiar atât de rău și atunci somnul nu mai are aceeași calitate și cantitate ca anterior nașterii’, a mai spus Ela.

Ela a mai precizat ca somnul este foarte important pentru lactatie. „Dacă nu reușim să ne odihnim nu producem suficient lapte pentru ei’, a mai spus vedeta.

„Varianta este de a dormi în aceeași cameră cu bebelușul, bebelușul în patul lui. Sunt multe mămici pe care operația de cezariană le împiedică în primele zile să facă efort, au dureri mai mari și le e greu să se deplaseze, dar pentru că eu am născut natural nu am avut dificultăți, mi-am revenit repede și nu am avut o problemă în a mă ridica noaptea din pat și a ieși din cameră ca să alăptez copiii’,   a subliniat Ela.

In plus aceasta a spus ca toti cei trei copii ai ei au dormit inca de la nastere in camera lor.

„Medicul lui Alex de acum 13 ani m-a sfătuit să fac lucrul acesta și pentru mine a fost cea mai bună alegere.  De la început am avut monitor în care i-am văzut. Dacă ești un părinte mai speriat, ai această posibilitate de a vedea copilul prin videomonitor chiar și atunci când nu e lângă tine’, a spus Ela.

„Din ce mai știu de la prietenele mele, cele 2 luni cât e recomandat să faci cosleeping nu vor fi niciodată numai 2 luni, pentru că îți va fi foarte greu să renunți la asta. Îți va fi comod să ai bebelușul lângă tine și totodată, și el se va obișnui cu prezența ta și vei avea dificultăți în a-l obișnui să doarmă singur’ a mai marturisit Ela in cartea ei.

Poti merge in camera copilului ori de cate ori simti nevoia dar este mult mai sanatos sa dormiti in camere separate.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment