Iti doresti sa cresti un copil care sa reuseasca in lume? Afla cum o poti face. Marea majoritate a parintilor isi doresc sa creasca copii fericiti si sanatosi insa nu stiu exact cum sa procedeze.
Pe piata vei gasi o multitudine de carti “self-help” care te vor ajuta sa iti educi copilul. Cu ajutorul lor parintii vor avea parte de ajutorul de care au nevoie in anumite situatii.
Sunt anumiti factori socio-economici care au impact puternic asupra dezvoltarii copilului. Marea majoritate a copiilor care se nasc in familii sarace, nu au casa incapatoare si sunt nevoiti sa traiasca cu lipsuri. Acestia trebuie sa lupte pentru tot ce isi doresc sa obtina in viata. In plus acestia sunt mai supusi anumitor afectiuni. Pot deveni supraponderali, pot avea probleme cardiovasculare sau se pot imbolnavi grav. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat asta. Martha Farah, directoarea Centrului pentru Neurostiinte de la Universitatea din Pennsylvania a declarat „Deprecierea economică nu înseamnă doar lipsa banilor. Pentru copiii săraci, aceasta merge mână în mână cu diferenţele faţă de ceilalţi copii în ceea ce privește nutriţia și îngrijirea prenatală, nivelul de educaţie, felul în care sunt văzuţi de vecini și alţi factori sociali care devin surse de stres pentru copil”. Saracia lasa urme adanci asupra copiilor.
Petrece timp alaturi de copilul tau si invata-l lucruri noi sau mergi cu el in vacante si vei vedea cat de mult va aprecia asta.
Cititul si somnul sunt esentiale
Pentru un copil somnul si cititul sunt esentiale. Daca unui copil i se citeste cu voce tare incepand de la gradinita timp de 20 de minute pe zi il va ajuta sa se dezvolte deoarece acel copil va auzi aproximativ 1.8 milioane de cuvinte pe an. Specialistii recomanda asta pentru ca este cea mai buna metoda de dezvoltare a vocabularului unui copil. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca lectura activeaza o serie de regiuni din emisfera stanga a creierului care este responsabila cu logica ratiunea, gestionarea limbajului, coordonarea simturilor dar si relationarea. Toate astea ii dezvolta copilului imaginatia, gandirea dar si puterea de concentrare.
Cititul imbunatateste relatia dintre parinte si copil, acest lucru ii va apropia mai mult si vor trai impreuna clipe minunate. Prin citit ii vei putea dezvolta copilului tau imaginatia, gandirea dar si puterea de concentrare.
Respectarea orei de culcare este extrem de importanta. Un copil care isi respecta programul de somn are un comportament mult mai echilibrat fata de copii care sunt lasati sa doarma atunci cand au chef, la diferite ore. Acestia vor fi indisciplinati si agitati. Programul de somn trebuie sa fie respectat cu rigurozitate ca cel mic sa poata avea rezultate bune la gradinita.
Disciplina este esentiala inca de la varste fragede. Doar prin disciplina cel mic va putea deveni un adult capabil sa ia decizii intelepte in viata si sa reuseasca sa atinga tot ce isi propune. Este foarte important ca un parinte sa stie asta si sa isi ajute copilul sa evolueze frumos.