Sporturile cele mai sigure dupa nastere ca sa poti reveni in forma

Vrei sa stii cum poti reveni in forma dupa nastere? Atunci trebuie sa citesti acest articol. Cu cat vei studia mai mult cu atat vei stii ce este de facut dupa ce ai nascut.

    Iata ce trebuie sa stii

„Să faci sport după ce ai născut este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine! Sportul îți reface tonusul muscular, mai ales la nivelul mușchilor abdominali, nivelul de energie crește, se îmbunătățește alăptarea, obții o stare de bine, scapi de stres, prevenind și apariția depresiei postnatale.  dispare stresul! Sarcina reprezintă o perioadă în care corpul trece printr-o serie importanta de schimbări, toate având un singur scop: aducerea pe lume a unui copil sănătos.

Indiferent de modul în care ai născut, înainte de a începe un anumit program de exerciții, trebuie să ai în vedere faptul că schimbările hormonale prin care tocmai ai trecut au acționat asupra articulațiilor și ligamentelor. Este imprudent să îți soliciți prea intens corpul în aceasta perioadă, căci această laxitate a țesuturilor poate determina accidente. Totuși, reține: este mai important să faci o activitate fizică atât cât poți, decât să nu faci deloc’,  a declarat medicul Alin Iova.

Poti face sport dupa cezariana?

Mamicile care au apelat la cezariana nu ar trebui sa se ingrijoreze prea tare, sustine medicul. „Din experiență, precizez că proaspetele mămici își fac multe scenarii legate de sportul după cezariană, că riscă să li se desfacă’ operația. Realitatea este că, în cazul unei cezariene clasice, efectuate cu o incizie cât mai mică, medicul va tăia pielea și tesutul adipos, după care nu va secționa muschii, ci îi va îndepărta, pentru a ajunge la uter. Așadar, probabilitatea ca așa ceva să se întâmple, este foarte mică! Totuși, suprasolicitarea unor ligamente, și așa întinse, se poate solda cu prolaps vaginal și vezical, cu incontinență urinară, cu hernii de disc și alte tipuri de răni la nivelul coloanei lombare și sacrale. Pe termen lung, aceste probleme îți pot face viața neplacută, pot necesita intervenții terapeutice invazive și pot determina multă durere locală și anxietate. În primele trei săptămâni după naștere, recomand activitate fizică în pas normal, pe intervale crescătoare de timp: exerciții Kegel pentru planșeul pelvin, exerciții de streching și exerciții de echilibru pe ghete Kangoo Jumps. În următoarele trei săptămâni, recomand exerciții ușoare de tip aerobic, sau cursuri speciale postnatale, înot și aerobică în apă (numai dacă sângerarea a încetat de măcar o săptămână), gimnastică ușoară pentru corectarea posturii, eventual cu greutăți mici sau pe ghete Kangoo Jumps, exerciții Kegel și alte exerciții pentru planșeul pelvin’, a mai spus Alin Iova.

Ce trebuie sa faci dupa sase saptamani

„La 6 săptămâni de la nastere veți merge la controlul post natal ginecologic și fizioterapic și se vor trasa următoarele obiective din program. Este etapa când poți începe exerciții pentru tonifiere cu intensitate mai mare, când poți începe să faci tratamente locale la nivelul abdomenului pentru refacerea tonusului muscular și al pielii de exemplu lipoterapie și exercițiile de stabilitate și echilibru pe ghete Kangoo Jumps. În general, la 4-6 luni dupa naștere, dacă specialistul  îți confirmă, poti reveni la programul obișnuit de menținere a tonusului muscular sau să corectezi eventualele reminescențe: dureri de spate, pierderi involuntare de urină, postura de „gravidă”, diastazisul de drepți abdominali și senzația de apăsare în interiorul vaginului. “ a mai spus acesta.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment