Descopera care sunt cei mai frumosi arbusti de gradina si pentru interior

Arbustii de gradina si pentru interior sunt perfecti in orice conditii. Poti gasi oricand un loc pentru ei si ii poti ingriji corespunzator astfel incat sa ai parte de rezultatul mult dorit. In cadrul acestui articol vei descoperi care sunt arbustii de care ai nevoie pentru a avea parte de o casa sau de o gradina perfecta.

Cei mai frumosi arbusti decorative de interior

Arbustii de interior ofera o pata de culoare locuintei si te ajuta sa te odihnesti mai bine. Poti alege plante decorative cu frunze mari, arbusti cu flori colorate  sau cu tulpina multipla.

Bonsai

Bonsaiul este un copacel in miniature cu frunze mici si cu ramuri cu forme ciudate. Acesta poate trai foarte mult dar trebuie sa fie ingrijit pe masura.

Ca sa te poti bucura de el o perioada cat mai mare de timp trebuie sa il pozitionezi la fereastra pentru a avea parte de mai mult soare. Trebuie sa tunzi ramurile care se intersecteaza una cu alta sau acele ramuri care ies prea mult din coroana.

Hibiscus rosa-sinensis

Acesta mai poarta denumirea si de trandafirul chinezesc. Acesta este un copacel  decorative cu aspect de tufa si cu flori multicolore. Trebuie sa fie udat zilnic primavatra si  toamna iar pe timpul iernii trebuie sa fie udat moderat deoarece planta intra intr-o stare de repaus.

Ficusul Benjamin

Ficusul Benjamin se  mai numeste si  “ planta de cauciuc” deoarece frunzele lui par a fi din cauciuc.  Nu este o planta pretentioasa si nu are nevoie de foarte mult timp pentru ingrijire. Acesteia ii place lumina si caldura. Planta trebuie sa se ude regulat iar pamantul trebuie sa se usuce intre cele doua udari. Acesta trebuie sa fie tuns primavara iar funzele trebuie sa fie curatate de praf.

Smochin – lira

Smochinul – lira poate creste destul de mare si are nevoie de o ingrijire speciala. Acesta are funzele de un verde stralucitor si are o textura ceroasa. Acesta se uda in perioada aprilie –septembrie si la 10-15 zile in perioada toamnei si a iernii.

Arbusti pentru gradina

Orice gradina are nevoie de cativa arbusti care reziste o perioada cat mai mare de timp. Ca sa poti avea parte de gradina pe care o doresti trebuie sa stii ce tip de arbusti sa alegi.

Arborele de matase

Arborele de matase este un copac decorative cu dimensiuni medii, frunzele sunt de culoare verde si se strang la lasarea serii.  Florile sunt de culoare roz iar arborele poate ajunge la inaltimi considerabile.

Magnolia

Magnolia poate ajunge la maturitate la 5-9 metri si are un miros placut. Aceasta infloreste in aprilie si are flori mari frumos colorate. Arbustul se dezvolta foarte bine in soluri fertile si nu are nevoie de foarte multa apa. Magnlia nu este pretentioasa la clima.

Liliacul

Liliacul infloreste din mai pana in iunie si este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti pentru gradina. Atunci cand este mic trebuie sa fie udat regulat mai ales in perioada in care este foarte cald. Are flori inmiresmate si poate fi planta in spatii mici.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment