Greselile care pot compromite cariera unei persoane inteligente

Inteligenta este necesara pentru a avea succes in plan profesional. De cele mai multe ori pot avea parte de rezultate exceptioanle in domeniul afacerilor persoane inteligente dar acestea pot comite greseli care sa le reduca semnificativ sansele de promovare.

Cele mai comune greseli facute de presoanele inteligente

Crezi ca ai mereu dreptate

Lucrurile importante nu se invata numai la scoala. Nu te grabi sa ignore sugestiile persoanelor cu mai multa experienta ca tine in domeniul tau de activitate. Incearca sa discuti cu acestia nu sa ii tratezi cu indiferenta.

Din fiecare discutie poti invata ceva nou si se va putea transforma intr-o oportunitate pentru tine de a invata ceva nou. Poti chiar sa colaborezi cu toti colegii tai pentru ca planurile tale sa prinda contur mai repede.

Te porti ca si cum cel mai important lucru este sa ai dreptate

Nu conteaza sa iti impui punctul de vedere de care ori ai ocazia sa faci asta. Vor exista foarte multe situatii in care va fi nevoie sa fii amabila sau plina de compasiune. Foarte multe persoane inteligente nu isi aleg momentul potrivit pentur a dovedi ca au dreptate iar asta le va face sa rateze oportunitati impresionante la locul de munca.

Desconsideri munca sustinuta

Daca esti talemtat si retii informatii noi cu rapidtate nu inseamna ca trebuie sa desconsideri efortul depus de celelalte persoane pentru a face asta. Etica profesionala se bazeaza pe un effort constant, munca sustinuta dar si pe disciplina.

Persoanele inteligente evita domeniile care au nevoie de un efort continuu de adaptare si pierd din aceasta cauaza foarte multe sanse de a avansa rapid in plan profesional.

Nu te informezi cu privire la activitatea concurentilor

Persoanele inteligente au dentinta de a fi mult prea relaxate in ceea ce priveste concurenta. Compararea alternetivelor este esentiala pentru succes.  Chiar si daca au o idee extraordinara va fi necesar de cercetare pentru a observa cum poate functiona in mod practice ori daca unul dintre competitor a abordat deja o varianta similara.

Nu ti-ai dezvoltat abilitatile de socializare

Nu conteaza numai ce stii dar si pe cine cunosti. Cu totii avem nevoie sa colaboram cu oamenii din jur iar construirea unei cariere de succes necesita in egala masura inteligenta si abilitati avansate de socializare.  Este foarte complicat sa devii un lider apreciat daca nu socializezi cu persoanele care activeaza in acelasi domeniu cu  tine.

Nu renunta niciodata la crearea unor noi contacte sau la derularea discutiilor si negocierilor. Invata sa comunici cu persoanele din jurul tau pentru ca sa poti avea parte de succesul pe care il doresti.

Persoanele inteligente pot avea parte de o cariera de succes. Acestea pot avea parte de o cariera stralucitoare daca vor stii cum sa gestioneze situatiile prin care trec si daca stiu cum sa discute cu oamenii din jur.

Nu te limita si incearca sa faci mai mult de fiecare data cand ai ocazia. Ca sa poti avansa trebuie sa inveti sa te poti cu oamenii din jurul tau.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment