Cauzele pentru care nu poti ramane insarcinata

Sansele de a ramane insarcinata vor fi mai mici daca te regasesti in cazurile mentionate mai jos. Bineinteles ca absenta acestor factori nu iti garanteaza ca vei ramane insarcinata.

Iata care sunt motivele pentru care nu poti ramane insarcinata

Consumi prea multe grasimi trans/nesanatoase

Consumul de grasimi trans sunt gasite in patiserie, pizza, gustari precum chipsuri, alimente prajite si pot avea un impact negativ asupra fertilitatii mai exact ovulatia nu va avea loc. Incearca sa limitezi pe cat de mult posibil consumul acestor alimente deoarece consumul acestora va putea provoca tulburari de ovulatue. Cand simti nevoia sa mananci ceva nesanatos cel mai bine este sa servesti o gustare precum banana sau paine crocanta de secara.

Faci sport in exces

Exercitiile fizice pot imbunatati fertilitata intr-o anumita masura dar este foarte important sa nu exgerezi. A face prea mult sport iti va afecta echilibrul energetic si va avea un efect negativ asupra ciclului reproductiv. Cercetarile fizice au arata ca exercitiile fizice lungi si intense iti vor afecta capacitatea de a ramane insarcinata.

Indicele de masa corporala este scazut

A avea un indice de masa corporala mic inseamna un risc crescut de disfunctie ovariana, infertilitate dar si de nastere prematura. Tulburarile alimentare pot fi asociate cu un indice  de masa corporala mic si pot avea un impact negative asupra menstruatiei si a fertilitatii.  Daca iti vei monitoriza singura dieta te vei putea ajuta de aplicatii specializate care iti vor contoriza caloriile si greutatea.

Partenerul tau este stresat

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca fertilitatea unui barbat este afectata in mod semnificativ de factorii de stres ai vietii. De munca, familia si de viata sociala.

Nu calculezi perioada la care esti fertila

Este foarte dificil sa faci predictii exacte mai ales daca ai o menstruatie neregulata. Tehnologia te poate ajuta in acest sens, vei gasi o multime de aplicatii care fac predictii precise de ciclu. Vei afla informatii importante despre dezvoltarea bebelusului dar si despre starea ta de sanatate.

Folosesti un lubrifiant gresit

Vei creste sansele de a ramane insarcinata daca vei alege cu grija tipul de lubrifiant potrivit pentru tine. Exista mai multe tipuri de lubrifianti care pot fi benefici pentru fertilitatea masculina. Unele produse au un nivel adecvat de pH iar altii contin ioni de magneziu si calciu care imita propriile fluide naturale ale organismului.  De asemenea, s-a dovedit faptul ca uleiul pentru copii poate sa functioneze la fel de bine.

Vei putea ramane insarcinata daca vei respecta cele mentionate mai sus si daca vei urma o dieta sanatoasa. Poti chiar sa consulti mai multi medici care sa iti ofere cele mai bune sfaturi si care sa iti indice anumite  tratamente care sa te ajute sa ramai insarcinata.

Discuta mai multe detalii cu un medic specialist care sa te indrume si care sa te ajute sa identifici toate problemele de sanatate cu care te confrunti. Sarcina este o perioada dificila si trebuie sa iti faci toate analizele necesare pentru a avea parte de o sanatate buna.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment