Bolile cardiovasculare îi afectează pe tot mai mulţi dintre oamenii moderni. Cauzele care determină instalarea afecţiunilor sistemului circulator sunt numeroase, de la modul de viaţă stresat, la alimentaţia nesănătoasă şi lipsa de mişcare.
Totuşi natura este alături de tine şi te poate ajuta să eviţi apariţia bolilor cardiovasculare, sau să le ţii sub control cu . Despre aceste tratamente oferite de mama natură ne-am propus să discutăm în rândurile următoare.
După cum ai observat canalele media te bombardează cu reclame despre suplimente alimentare, despre cât de eficiente sunt şi despre felurile în care îţi îmbunătăţesc viaţa. Specialiştii atrag atenţia că multe dintre efectele suplimentelor sunt supraevaluate, deci rezultatele nu sunt tocmai cele aşteptate. Studiile realizate de specialiștii americani au demonstrat că trei dintre suplimentele alimentare sunt cu adevărat eficiente şi susţin sănătatea aparatului cardiovascular: coenzima Q10, Omega 3 şi orezul roşu.
Coenzima Q10 – ce este şi cum îmbunătăţeşte sănătatea inimii
Coenzima Q 10 este un compus solubil în grăsimi sau uleiuri care susţine starea de sănătate a inimii. Studiile realizate de-a lungul anilor de specialişti au demonstrat importanța acesteia şi rolul pe care-l are în prevenirea infarctului miocardic. În Japonia sunt administrate tratamente cu suplimente cu coenzima Q10 pentru insuficiență cardiacă încă din 1974.
Substanţa se găseşte în mod natural în organism. Valoarea acesteia este ridicată, fiind şi un antioxidant eficient, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Cele mai bune surse naturale de coenzima Q 10 sunt carnea de vită, peşte, ulei de soia, alune, spanac şi broccoli.
Totuşi ca această substanţă să ofere protecţie inimii trebuie administrate suplimente alimentare. Conform studiilor concentraţia optimă de coenzima Q10 care trebuie administrata zilnic pacienţilor cu afecţiuni cardiace este de 400 mg.
Suplimentele naturale cu coenzima Q 10 pot fi administrate în siguranţă pacienţilor şi persoanelor care au dificultăţi de respiraţie, manifestă stări de oboseală accentuată, reţin lichide, suferă de ritm cardiac neregulat, ameţeală, durere în piept sau au probleme de concentrare.
Omega 3 – acid gras esenţial
Studiile realizate de specialişti au demonstrat că acizii graşi Omega 3 sunt eficienţi în tratarea nivelului de trigliceride din organism. Suplimentele naturale cu Omega 3 reduc cu până la 28% riscul de dezvoltare unui atac cardiovascular şi cu 17 % riscul de a dezvolta a evenimentelor cardiace coronariene. Beneficiile consumului de omega 3 sunt numeroase: reduce inflamaţia la nivelul vaselor de sânge şi a articulaţiilor, întăreşte imunitatea, protejează sistemul nervos împotriva degradării neuronale, s.a.
Cantitatea zilnică de Omega 3 recomandată este de 4g. Consumând doza optimă vei beneficia de protecţie a aparatului cardiovascular şi o stare de sănătate bună.
Drojdia de orezul roşu
Drojdia de orez roşu este unul dintre compuşii care îmbunătăţesc sănătatea sistemului cardiovascular. Studiile realizate de specialiști au dovedit că aceasta contribuie activ la scăderea colesterolului rău din sânge.
Acest compus fermentat este unul viu, datorită bacteriilor bune pe care le aer. Monacolina K este ingredientul activ al drojdiei de orez roşu, şi se găseşte de obicei în compoziţia medicamentelor prescrise pentru controlul colesterolului.
Suplimentele naturale cu drojdie de orez roşu contribuie la reglarea colesterolului din sânge protejând astfel sistemul cardiovascular. Un produs pe baza de orez rosu cu rezultate remarcabile in scaderea colesterolului „rau” este cholestatin produs de o firma canadiana Konig Nutrition: https://www.eherbal.ro/cholestatin.html
Acestea sunt câteva dintre modalitățile de a ţine sub control afecţiunile cardiovasculare, dovedite prin studii amănunţite. Pentru a menţine sănătate optimă este important să ai o alimentaţie corectă, să faci mişcare şi să mergi la medic pentru controalele de rutină.
sursa: https://www.healthline.com/health-news/dont-buy-the-hype-only-3-nutritional-supplements-help-your-heart#1.-Omega-3-fatty-acids