Motivele pentru care te ingrasi fara sa iti dai seama

Motivele pentru care te ingrasi fara sa iti dai seama

Foarte multe persoane se confrunta cu acumularea kilogramelor in plus fara sa isi dea seama exact care sunt cauzele acestei probleme. Chiar si atunci cand nu faci excese exista anumiti factori care pot contribui la cresterea in greutate si tu poti sa nu fii constienta de ele. Pentru a descoperi care sunt motivele pentru care te ingrasi trebuie sa fii atenta la cele mentionate mai jos.

Iata care sunt motivele pentru care te ingrasi fara sa iti dai seama

Consumul unor calorii ascunse

Chiar traiesti cu impresia ca mananci sanatos, multe alimente contin calorii ascunse. Sosurile, dressingurile pentru salate, bauturile carbogazoase sau cafeaua cu lapte si zahar adauga calorii suplimentare fara sa le constientizezi. Chiar si gustarile care sunt aparent sanatoase, precum iaurturile cu fructe sau batoanele proteice, pot contine zahar si grasimi in cantitati mari.

Mesele neregulate

Daca ai obiceiul de a sari peste mese sau ai un program haotic de alimentatie, metabolismul tau poate deveni lent. Atunci cand corpul tau nu primeste hrana la intervale regulate de timp, incepe sa stocheze mai multe grasimi ca un mecanism de supravietuire. In plus, lipsa meselor regulate duce de cele mai multe ori la senzatia de foame intensa, ceea ce te face sa mananci mai mult la urmatoarea masa.

Lipsa somnului

Un somn de proasta calitate sau insuficient afecteaza nivelul hormonilor care regleaza foamea si satietatea. Lipsa somnului creste productia de grelina (hormonul foamei) si scade nivelul de leptina (hormonul satietatii), ceea ce te face sa mananci mai mult decat ti-ai propus. In plus, oboseala te face sa ai pofte pentru alimente bogate in zahar si grasimi.

Te-ar putea interesa:  Beneficiile aduse de yoga in viata noastra

Stresul si alimentatia pe fond emotional

Atunci cand esti stresat, organismul produce cortizol, un hormon care favorizeaza depozitarea grasimilor, mai ales in zona abdominala. De asemenea, multe persoane tind sa manance alimente nesanatoase atunci cand se simt stresate. Ciocolata, dulciurile sau chipsurile devin refugii in momente de anxietate, ceea ce duce la acumularea de kilograme.

Lipsa hidratarii

In unele situatii foamea se poate confunda cu setea, iar asta ete va determina sa mananci in loc sa bei apa. Daca nu consumi suficiente lichide, metabolismul incetineste si corpul retine apa, ceea ce te face sa te simti mai umflata.

Sedentarismul

Daca ai un stil de viata sedentar, chiar si un aport caloric moderat poate duce la cresterea in greutate. Munca de birou, orele petrecute in fata ecranelor si lipsa activitatii fizice reduc consumul energetic zilnic. Chiar si mici schimbari, precum mersul pe jos sau urcatul scarilor, pot face o diferenta semnificativa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *