Un virusolog sustine ca nu scapam de Covid nici in 2021

Virusologul Giuseppe Ippolito, director al Spitalului Lazzaro Spallanzani din Roma sustine ca vom trai cu Sars Cov-2 pe tot parcursul anului 2021. Acceseaza https://ghimpele.ro/international/ pentru mai multe stiri internationale.

    Iata ce mentioneaza virusologul

„Va trebui să ne confruntăm cu această pandemie cel puțin pe tot parcursul anului 2021. Măsurile adoptate sunt singurele arme pe care le avem ca să evităm răspândirea. Dar trebuie aplicate bine și este nevoie de colaborarea tuturor”, a mentionat Giuseppe Ippolito.

Acesta a mai spus ca scopul restrictiilor este acela de a reduce circulatia virusului „Dacă tendința infecțiilor nu poate fi stabilizată, orice efort va fi inutil”.

Giuseppe Ippolito a spus ca efectele virusului ar putea fi decisive „orice prevedere poate fi decisivă sau inutilă, depinde de modul în care este aplicată. Se pot adopta cele mai severe restricții, însă dacă fiecare dintre noi nu este total implicat în respectarea lor, nu vor ajuta prea mult”.

Medicul a mai spus ca virusul este acum in avantaj si ca in primele zile de infectie actioneaza intr-un mod incontrolabil. Persoanele infectate raman asimptomatice dar sunt in continuare capabile sa infecteze alte persoane.

In momentul in care a fost intrebat cand vom scapa de Covid, Ippolito a raspuns „Anthony Fauci, virologul american, a spus deja că va trebui să ne ocupăm de această pandemie cel puțin pentru întregul an 2021, încercând să o ținem sub control. Sunt de acord. Primele vaccinuri și tratamente care sunt mai eficiente decât cele actuale ar putea fi disponibile de la sfârșitul acestui an și începutul anului viitor. Atunci va fi nevoie să le distribuim și să le facem accesibile pentru întreaga populație a lumii. O sarcină organizațională și logistică care nu poate fi realizată în câteva săptămâni”.

Medicul este destul de reticent cu privire la imunizarea in masa „Am văzut că tinde să nu aibă mutații și acest lucru ar putea fi pozitiv în ceea ce privește un vaccin, dar 10 luni sunt mult prea scurte pentru a exclude mutațiile semnificative. Același lucru este valabil și pentru imunitate. Până în prezent, există puține cazuri de reinfecție, totuși nu putem exclude faptul că imunitatea dobândită după infecție se poate epuiza după câteva luni”.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment