Descopera limbajele iubirii

Foarte multe casnicii s-au destramat din cauza comunicarii. Chiar daca la inceput un cuplu poate fericit timpul poate deteriora relatia. Limbajele iubirii sunt foarte usor de descifrat daca  asculti de sfaturile oferite de cel mai renumit consilier de familie din lume, Gary Chapman. Acesta este de parere in cuplu trebuie sa te preocupe starea de indragostire.

Ce vei descoperi in cartea lui Gary Chapman

In cartea “ Cele cinci limbaje ale iubirii” Gary Chapman identifica cele cinci limbaje si explica in ce constau acestea. Acesta mai spune ca nefericirea in cuplu este provocata de faptul ca oamenii vorbesc limbaje diferite.

Acesta mai sustine ca toate cuplurile care au venit la el au fost ajutate sa identifice tipul de limbaj pe care trebuie sa il foloseasca pentru ca relatia lor sa functioneze. “Cea mai importantă nevoie afectivă a noastră nu este să ne îndrăgostim, ci să fim iubiţi cu adevărat de celălalt, să ne bucurăm de o iubire ce derivă din raţiune şi din alegere, nu din instinct”, a scris Gary Chapman in cartea sa.

“Acest tip de iubire presupune efort şi disciplină. Se caracterizează prin alegerea de a dedica energie, de a face eforturi, pentru a te simţi demn de iubirea celuilalt, ştiind că, îmbogăţindu-i viaţa prin eforturile tale şi tu vei avea o satisfacţie: aceea de a iubi cu adevărat pe cineva” mai sustine acesta.

Ca sa putem fi sanatosi din punct de vedere emotional trebuie sa ne satisfacem nevoia de iubire. Toti care sunt intr-o relatie tanjesc dupa afectiunea si dupa iubirea partenerului. Psihologul este de parere ca ne simtim in siguranta atunci cand suntem convinsi ca partenerul ne accepta fix asa cum suntem.  In starea de indragostire primesti tot ce ai nevoie dar aceasta dureaza o perioada scurta de timp. Greseala cea mai mare pe care o putem face este sa credem ca aceasta stare va dura la nesfarsit.

Gary Chapman este de parere ca trebuie sa afli care este limbajul de iubire al partenerului si sa ii oferi ceea ce stii ca are nevoie. “Când rezervorul de iubire al partenerului este plin şi acesta se simte sigur în privinţa iubirii tale, întreaga lume pare mai frumoasă, iar partenerul va face tot posibilul să-şi atingă potenţialul maxim în viaţă.” a mai mentionat acesta.

Trebuie sa iti observi partenerul, sa il asculti  si sa descoperi ce are nevoie si ce anume il face fericit. Invata cum sa ii asculti reprosurile pentru ca de acolo vei descoperi ce ii lipseste cel mai mult.

Primul limbaj al iubirii sunt declaratiile. Foloseste cat mai multe cuvinte de lauda la adresa partenerului tau si vorbeste pe un ton frumos de fiecare data cu el.

Ai doilea limbaj este timpul petrecut impreuna. Incearca sa iti faci putin timp in fiecare zi pentru a sta cu partenerul tau. Va  puteti uita la un film sau sa faceti o mica plimbare, timpul petrecut in doi este foarte important.

Al treilea limbaj al iubirii sunt cadourile. Din cand in cand poti face un gest frumos pentru partenerul tau si sa ii cumperi mici cadouri de care stii ca se va bucura.

Al patrulea limbaj al iubirii sunt serviciile. In cazul tau faptul ca ii pui masa partenerului tau atunci cand vine de la munca este o dovada de iubire.

Al cincilea limbaj al iubirii este contactul fizic. Contactul fizic este foarte important intr-o relatie. Imbratisarile, tinutul de mana in public este foarte important intr-o relatie.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment