Descopera totul despre detoxifiere
Vrei sa afli mai multe despre detoxifiere? Atunci trebuie sa citesti acest articol. Detoxifierea trebuie sa faca parte din vietile noastre. Ai nevoie sa intelegi ca organismul tau are nevoie de detoxifere pentru a functiona asa cum este recomandat.
Iata ce trebuie sa consumi pentru a avea parte de detoxifierea pe care o doresti
Ceaiul verde
Aceste este cunoscut pentru sanatatea pe care o ofera ficatului. Ceaiul verde contine catechina un antioxidant puternic care ajuta foarte mult functia hepatica. Este de preferat sa consumi acest ceai in forma sa naturala.
Legume crucifere
”Grupa legumelor crucifere include broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza şi kale. Aceste legume reprezintă o sursă majoră de glutation, care declanşează enzimele de curăţare de toxine ale ficatului. Consumul de legume crucifere va creşte producţia de glucozinolat în organism, ceea ce ajută la eliminarea carcinogenelor şi a altor toxine”, spune nutritionistul Gianluca Mech.
Sfecla
Sfecla contine vitamina C dar si o gama importanta de fibre. Aceasta curata sistemul digestiv si ajuta la curatarea sangelui. In plus poate descompune deseurile toxice.
Usturoiul
”Usturoiul este bogat în sulf, care activează enzimele hepatice ce ajută corpul să elimine toxinele. Usturoiul conţine, de asemenea, cantităţi mari de seleniu. Seleniul este un micronutrient esenţial, care s-a dovedit că ajută la creşterea naturală a nuărului de enzime antioxidante din ficat”, a mai transmis Gianluca Mech.
Nucile
Nucile reprezinta o sursa de glutation, acizi grasi Omega-3 si aminoacidul arginina care poate sustine procesul natural de curatare a ficatului.
Uleiul de masline
”Deşi intră la categoria grăsimi, uleiul de măsline conţine grăsimi sănătoase. Uleiurile organice presate la rece, cum ar fi cele de măsline, cânepă şi seminţe de in reprezintă un real sprijin deosebit pentru ficat. Acestea oferă organismului o bază lichidă care poate aspira toxinele dăunătoare din corp. S-a dovedit, de asemenea, că uleiul de măsline scade nivelul de grăsimi de la nivelul ficatului”, a mai explicat Gianluca Mech.
Citricele
Citricele iti vor asigura necesarul de vitamina C de care organismul tau are nevoie. Citricele stimuleaza ficatul si ajuta foarte mult la sintetizarea toxinelor in substante care pot fi absorbite de apa. Grapefruitul contine doi antioxidanti primari si anume naringina si naringenina. Aceste doua substante pot ajuta la protejarea ficatului prin reducerea inflamatiei si prin protejarea celulelor hepatice.
Turmeric
Este un condiment foarte cunoscut in India si este folosit in scopuri medicinale de secole. Acest condiment ajuta la eliminarea toxinelor si contine antioxidanti care pot repara celulele hepatice. Pe langa asta ajuta ficatul la detoxifiere si va stimula productia de bila.
Detofixierea trebuie sa se produca in mod constant. Orice persoana are nevoie din cand in cand de o mica pauza de la tot ce consuma in mod frecvent. Doctorul Mihaela Bilic, nutritionist declara “Detoxifierea are loc permanent in organisam, nu trebuie ca noi sa ne aducem aminte sa facem o cura detox o data pe an. Toti produsii toxici din orgsnism sunt eliminati prin piele, prin urina. Ficatul este un organ care poate metaboliza chiar cantitati semnificative de otrava.”