Lucrurile care iti saboteaza somnul

Nu te poti odihni suficient? Atunci trebuie sa afli care sunt lucrurile care iti saboteaza somnul. Poate ca nu iti dai pe moment seama dar sunt anumite lucruri caere nu iti permit sa te odihnesti atat cat vrei.

Iata care sunt lucrurile care te impiedica sa dormi

Un pat cald

Poate ca in teorie suna bine dar un pat cald iti poate provoca insomnia. Temperatura este cea care indica organismului tau cand sa doarma si cand sa se trezeasca. In timpul somnului functiile vitale sunt incetinite si corpul tau ar trebui sa fie mai rece.

Problemele cotidiene

Starea de somnolenta poate fi speriata de problemele financiare sau de niste ambitii la care te gandesti non-stop. Noaptea ne auzim vocea interna mult mai puternic decat pe timpul zilei atunci cand este bruiata de fel de fel de sarcini. Poate ca un film sau o emisiune TV ar putea incetini o minte prea active dar asta nu inseamna ca iti va garanta succesul instant. Lumina televizorului sau cea a telefonului iti va afecta somnul iar odihna ta va fi compromisa.

Aerul poluat

Aerul poluat te poate impiedica sa te odihnesti asa cum iti doresti. Creierul are nevoie sa se oxigeneze iar aerul poluat nu face decat sa te impiedice sa obtii asta.  poluarea va duce la inflamarea organismului si la infundarea nasului in timpul somnului. Aeriseste incaperea in care dormi in fiecare zi. Chiar daca afara este frig sau este mult prea cald nu trebuie sa uiti sa deschizi larg fereastra. Doar asa te vei putea odihni asa cum este recomandat.

Lectura stimulanta

Iti place sa citesti inainte de a adormi? Atunci trebuie sa stii ca o lectura iti poate solicita creierul dar in acelasi timp iti poate provoca anumite stari care nu sunt tocmai potrivite pentru odihna. Actunci cand citesti fictiune te poti deconecta in mod emotional si poti avea parte de vise frumoase. Nu citi carti triste care te vor pune pe ganduri si care te vor tine mai mult timp treaza.

Imparti patul cu animalul de companie

Animalul de companie iti poate perturba somnul. Acesta se poate plimba prin casa sau poate sforai iar tu nu vei mai fi la fel de odihnita. Pisicile sunt animalele cele mai nocive pentru somn deoarece sunt animale nocturne iar seara se vor plimba prin casa.

Iei vitamina B seara

Vitamina B este ca un energizant. Aceasta ajuta la formarea celulelor rosii si sprijina procesul de absortie a nutrientilor. Atunci cand iti iei vitaminele in mod corect acestea iti vor regla si somnul. Daca vei lua vitaminele inainte de a adormi.

Dependenta de smartphone

Telefonul nu face decat sa iti perturbe si mai mult somnul. Cu siguranta te trezesti din somn atunci cand telefonul suna si nu mai poti adormi la fel de repede.  Lumina telefonului iti va perturba somnul si iti va lasa impresia ca este zi. Atunci te vei trezi si nu vei mai putea adormi la fel de repede.

Cu siguranta toate situatiile de mai sus iti vor perturba somnul si nu te vei putea odihni asa cum ai nevoie.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment