Virusul rezista la 70 de grade dar si la – 70 de grade

Medicul infectionist Gheorghe Enache a mentionat ca noul coronavirus rezita atat la 70 de grade cat si la – 70 de grade. „La umezeală, virusul scade până ajunge la sol, ceea ce duce la cazuri mai puţine”, a mentionat acesta.

Iata ce a mai declarat medicul

„Da, veştile nu sunt bune. Nu numai în România, pentru că a apărut şi o creştere, o recrudescenţă a cazurilor din Europa. Vorbim de Italia, Spania, Germania, dar pe noi ne interesează mai mult ce se întâmplă în România. Şi sunt într-adevăr foarte multe cazuri şi foarte mulţi bolnavi la terapie intensivă. Aici este problema numărul 1. Dacă ar fi numai o creştere a numărului de cazuri, poate nu ar fi o problemă aşa de mare. Peste 520 de persoane aflate la terapie intensivă înseamnă foate mult.”, a spus Gheorghe Enache.

„Şi nu numai că sunt la terapie intensivă, dar sunt şi decese. Este o problemă foarte serioasă. Să spunem că e al doilea val, să spunem că e recrudescenţă. Ideea e că există acestă creştere şi acest număr care se menţine crescut”, a mai adaugat acesta.

In perioada pandemiei au murit persoane inclusiv din randul medicilor iar asta este tragic. „Sper ca această linie să nu cadă, este formată din foarte mulţi profesionişti. Începând de la medic şi până la infirmier, deja au experienţă cu acest virus. Mă refer la personalul medico-sanitar, are experienţa gripelor care au venit anual şi care au lovit sistemul medical cu decese. Să nu uităm acest lucru şi să nu uităm celălalt aspect care este probabil cel mai important: în această pandemie au murit persoane din rândul medicilor şi al personalului medico-sanitar. Este tragic. Au murit pe câmpul de luptă, acolo unde sunt duşmani invizibili şi destul de puternici”,  a mai declarat medicul.

Gheorghe Enache este de parere ca din punct de vedere cultural este un lucru bun faptul ca s-au deschis teatrele dar din punct de vedere epidemiologic poate fi o reala problema  „Este un lucru bun din punct de vedere cultural, dar din punct de vedere epidemic este o problemă. Contactele vor exista, poate mai puţin în cinematografe, dar la teatru lumea se duce pentru că este dornică. Nici în primăvară oamenii nu au mai fost la teatru, întrucât a apărut starea de urgenţă”.

Medicul mai spune ca virusul rezista si la 70 de grade dar si la -70 de grade iar asta ar trebui sa ne ingrijoreze„Mai este o problemă pe care puţini au ridicat-o. În primăvară, toată lumea s-a gândit că dacă vor veni căldurile va fi bine pentru că virusul nu rezistă. Vreau să vă spun că virusul rezistă şi la 70 de grade, uneori şi la -70 de grade. Dacă ne uităm puţin pe hartă şi urmărim numărul de cazuri, veţi vedea că acolo unde au fost mai multe ploi, vijelii sau umezează mai multă, cazurile sunt mai puţine. La umezeală, virusul scade până ajunge la sol, ceea ce duce la cazuri mai puţine”, a mai precizat medicul Gheorghe Enache.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment