Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

Stii care este cauza aparitiei aftelor bucale? Acestea sunt cel mai des intalnite la copii sau la adolescenti si apar tot mai rar odata cu inaintarea in varsta.

Aftele bucale sunt acele ulceratii care sunt foarte dureroase si care apar la nivelul mucoasei orale. Acestea arata ca o zona rotund-ovala de culoare alba sau galbena si cu o margine rosie. Aftele pot fi unice sau multiple si dimensiunea acestora poate fi diferita.

In mod cert sunt foarte dureroase si provoaca disconfort in timpul vorbirii dar si in timpul meselor.

Cauzele aparitiei aftelor bucale

Purtarea aparatului dentar dar si a altor dispozitive orale

Aparatul dentar a devenit un trend in ultima perioaa. Acesta este necesar daca iti doresti sa ai parte de o dantura perfecta dar purtarea acestuia nu este una tocmai usoara.

Purtarea aparatului dentar poate cauza mici traumatisme ale mucoasei orale. Un alt risc de dezoltare a aftelor bucale il prezinta si purtatorii de proteze dentare.

Daca se intampla sa porti aparat dentar sau sa ai proteza atunci cel mai bine este sa folosesti apa de gura. Cea mai buna apa  de gura care poate preveni aftele bucale este cea care contine polivinilpirolidona, acid hialuronic si aloe vera.

Alimentatia neadecvata sau existenta unor boli

Alimentatia neadecvata poate provoca aftele bucale. In cazul in care consumi alimente la care esti alergica atunci aftele vor aparea instant. Produsele care dau cel mai des astfel de reactii sunt: ciocolata, cafeaua, capsunile, ouale, nucile, branza sau alimentele picante.

In cazul in care ai o dieta saraca in vitamina B12, zinc, acid folic sau fier vei fi predispus sa dezvolti afte bucale.

Sistem imunitar slabit sau infectii

Daca ai un sistem imunitar slabit atunci riscul de a dezvolta afte bucale este mult mai mare. Anumite boli sunt corelate cu riscul crescut de aparitie al aftelor bucale precum infectia cu Helicobacter Pylori dar si unele boli cronice precum Hiv/ Sida.

Folosirea unor produse de igiena orala care cresc riscul de aparitie a aftelor

Nu este recomandat sa folosesti produse care contin laurel sulfat de sodiu deoarece contribuie la aparitia aftelor bucale. Cel mai bine este sa folosesti produse care contin polivinilpirolidona, acid hialuronic si aloe vera. Acestea te vor ajuta mai mult decat crezi deoarece nu irita mucoasa orala, calmeaza rapid durerea si asigura un film protector la nivelul leziunilor.

O igiena orala inadecvata

O igiena orala inadecvata poate favoriza perturbarea florei microbiene orale iar asta creste riscul de aparitie a aftelor bucale.

Factorii familiali

Persoanele care au afte recurrent si care provin dintr-o familie cu aceasta afectiune va dezvolta un risc mai mare de a dezvolta afte bucale.

Stresul

Stresul creste riscul pentru foarte multe tulburari si afectiuni. Aftele bucale pot aparea in perioada in care esti foarte stresata. Daca nu iti doresti sa dezvolti afte bucale cel mai bine este sa nu te stresezi foarte tare. Incearca sa adopti un stil de viata linistit si vei avea parte de o sanatate mai buna dar si de un sistem imunitar mai puternic.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment