Cum ii poti construi stima de sine a copilului tau

Iti doresti sa afli cum iti poti construi stima de sine a copilului tau? Ei bine, articolul de mai jos te va invata cum sa faci asta cat mai repede posibil.

Urmeaza sfaturile de mai jos si vei avea parte de rezultatele mult asteptate.

Cuvintele sunt cele care construiesc stima de sine a copilului. Daca vei pune accent pe aspectele pozitive atunci vei putea imbunatati comportamentul copilului tau.

Te asigur ca nu este deloc greu, tot ce ai de facut este sa folosesti zilnic in conversatiile cu copilul tau urmatoarele lucruri pozitive. Incepe prin a vorbi cu copilul tau zilnic despre calitatile sale. Cuvintele tale trebuie sa vina din inima si acesta trebuie sa inteleaga cat de mult il iubesti.

Trebuie sa fii recunoscator si mandru de copilul tau. Este necesar sa intelegi ca acesta poate avea si zile proaste in care comportamentul lui sa nu fie tocmai unul perfect. Cu toate astea optimismul tau poate fi molipsitor.

Nu te axa pe greselile celui mic. Este total firesc ca acesta sa faca mici greseli pe care daca vei stii cum sa i le evidentiezi va incerca sa le repare.

Cuvintele pe care un copil ar trebui sa le auda zilnic sunt:

“ Sunt mandra de felul in care “ – cel mic are nevoie sa auda ca te bucuri atunci cand isi da silinta sa faca ceva.

“ Am incredere ca vei reusi “ – copilul are nevoie sa stie ca are toate sustinerea ta.

“ Esti special” – este important pentru cel mic sa stie ca are anumite calitati care il fac special si pentru care persoanele din jur l-ar putea aprecia.

“ Sunt fericita ca esti copilul meu” – este un mesaj care il va face fericit pe cel mic.

“ Am incredere in tine” – copilul trebuie sa simta ca parintele sau are incredere in el si ca poate vorbi absolut orice cu el.

“ Te iubesc” – ii poti spune asta celui mic ori de cate ori simti nevoia.

“ Ma bucur sa petrec timp alaturi de tine” – este foarte important ca cel mic sa simta cat de valoroase sunt momentele petrecute impreuna.

“ Imi place cand” – copilul tau trebuie sa stie ca esti mandru de el ori de cate ori are un comportament corect.

Trebuie sa folosesti aceste fraze ori de cate ori ai ocazia. Nu este recomandat sa le folosesti pentru a-l manipula pe cel mic astfel incat sa faca ceva ce iti doresti.  Aceste fraze se folosesc pentru a sustine si pentru a incuraja copilul. Trebuie sa le folosesti pentru ca cel mic sa constientizeze cat de important este pentru tine si ca acesta sa aiba parte de o stima de sine mai mare.

Comunica cu copilul tau zilnic si asa vei avea parte de schimbarile pe care le doresti. Un copil se educa mult mai simplu prin comunicare si prin apreciere. Daca vei proceda asa cum este mentionat mai sus vei vedea ca totul se va imbunatati iar cel mic va deveni mult mai increzator in fortele proprii.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment