Descopera tipul de yoga care ti se potriveste

Yoga este o tehnica practicata de peste 5000 de ani. Este un antrenament atat pentru minte cat si pentru corp bazata pe meditatie si pe exercitiu fizic. Prin practicarea acestui tip de antrenament iti poti creste flexibilitatea, poti reduce semnificativ stresul si iti poti imbunatati starea de spirit. Exercitiile de yoga iti dezvolta musculatura, o definesc si o tonifiaza. In plus yoga te mai ajuta sa iti corectezi postura corpului.

Yoga mai are un bun efect si asupra sistemului respirator. Persoanele care practica yoga regulat au un sistem respirator mai sanatos.

Iata care sunt tipurile de Yoga ca sa poti face cea mai buna alegere

Yin

Yin Yoga este o practica meditativa. Este recomandata in cazul in care suferi de anxietate sau in cazul in care esti foarte stresat. Acest tip de Yoga te poate ajuta sa iti gasesti echilibrul si sa te bucuri de o stare mai buna. Este un stil  in care pozitiile sunt mentinute pret de cateva minute. Pe langa energia pozitiva, Yoga Yin actioneaza direct asupra tendoanelor si a ligamentelor.

Kundalini

Este un tip de Yoga care se axeaza mai mult pe partea spirituala. Pe langa faptul ca nu implica prea multa miscare Yoga Kundalini pune accentul pe meditatie. Prin acest tip de Yoga vei putea trezi energia aflata la baza coloanei vertebrale.

Vinyasa

Yoga Vinyasa este dinamica si te ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul si sa iti tonifiezi masa musculara. Este solicitanta deoarece presupune rezistenta la efort dar si coordonarea miscarilor cu respiratia. Nu se bazeaza pe reguli stricte si iti permite sa iti schimbi postura dupa cum vrei. Practicand acest tip de Yoga vei avea parte de flexibilitate dar si de tonifiere.

Hatha

Este o combinatie de mai multe tipuri de Yoga. Desi nu este foarte dinamica presupune exercitii de respiratie dar si de concentrare, meditatie si posturi diferite. Este tipul de Yoga care poate fi practicat de oricine. Chiar daca ai un stil de viata sendentar poti sa practici Yoga Hatha fara probleme.

Iyengar

In acest tip de Yoga trebuie sa te concentrezi pe fiecare miscare in parte. Este necesar sa utilizezi cat mai multe curele, paturi sau scaune care sa te ajute sa intelegi structura si alinierea. Iyengar este potrivita pentru persoanele care au dureri de spate si vor sa le amelioreze sau pentru persoanele incepatoare care isi doresc sa aiba parte de mai multa flexibilitate dar si de o postura corecta.

Hot yoga

Hot yoga este o miscare care se desfasoara la o temperatura ridicata, mai exact peste 40 de grade Celsius. In urma acestui tip de miscare circulatia sangvina iti va fi stimulata iar musculatura relaxata. In Hot yoga vei avea parte de 26 de posturi si de doua exercitii de respiratie. Mediul cald in care iti desfasori exercitiile iti vor lucra muschii, in special in zona abdomenului, a picioarelor dar si a bratelor.

Yoga este o modalitate perfecta prin care iti poti incepe ziua. Aceasta iti va oferi beneficiile de care ai nevoie in viata ta atat pentru minte cat si pentru corp.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment