Principalele beneficii ale uleiului de masline

Vrei sa stii care sunt principalele beneficii ale uleiului de masline? Atunci trebuie sa stii ca acesta predomina in bucataria mediteraneana si ca este folosit de secole in scopuri medicinale. In plus mai este folosit ca remediu pentru  bolile cardiovasculare dar si pentru diabet de tip 2.

  Mai multe detalii despre uleiul de masline

Uleiul de masline este bogat in antioxidanti, in vitamina K si in vitamina E si mai ales acesta este considerat un aliment important in dieta mediteraneana.

Uleiul de masline asigura 13% din necesarul zilnic de vitamina E si 7% din necesarul  de vitamina K. Acestea are o concentratie  ridicata de grasimi mononesaturate dar si acid oleic si palmitoleic. In plus un continut de doar 14 ml de ulei de masline insumeaza 10 grame de acizi grasi.

Uleiul de masline este o sursa buna de antioxidanti precum tocoferoli, luteina si beta-caroteni care aduc numeroase beneficii organismului.

O singura lingurita de ulei de masline are 120 de calorii si este o alternativa mai sanatoasa decat uleiul de floarea soarelui sau decat margarina.

Remedii pentru sanatate

Protector natural al inimii

Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca rata de deces a bolilor cardiovasculare este mult mai redusa in tarile care adopta o dieta mediteraneana. Asta include bineinteles un consum constant de ulei de masline extra virgin care protejeaza inima.

Uleiul de masline reduce inflamatiile din corp, reduce riscul de oxidare a colesterolului rau din sange, imbunatateste sanatatea vaselor de sange, previne infundarea arterelor si previne declansarea infarctului sau a atacului cerebral si nu in ultimul rand ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Are proprietati antiinflamatorii

Uleiul de masline contine acid oleic si contribuie la reducerea markerilor inflamatori precum proteina C reactiva. Cele mai puternice efecte antiinflamtorii sunt date bineinteles de antioxidantii care se regasesc in uleiul de masline extravirgin.

Incetineste imbatranirea creierului

Uleiul de masline incetineste procesul de imbatranire al creierului. Olecantalul este responsabil pentru reducerea inflamatiilor din corp si ajuta la indepartarea placilor beta-amiloide.

Protejeaza impotriva diabetului de tip 2

Uleiul de masline joaca un rol foarte important in mentinerea sub control a glicemiei dar si a insulinei.

Poate reduce riscul de aparitie a cancerului

Persoanele care adopta o dieta mediteraneana au un risc mai mic de a suferi de anumitte tipuri de cancer. Oamenii de stiinta din Grecia considera ca acest lucru se datoreaza consumului zilnic de ulei de masline.

Cum introduci mai usor uleiul de masline in dieta

Uleiul de masline virgin si extra virgin rezista foarte bine la temperaturi ridicate si isi pierde din aroma atunci cand este incalzit. Este recomandat sa il folosesti in preparate deja gatite precum sosuri, salate dar si impreuna cu alte condimente in marinarea carnii sau in asezonarea pastelor sau a legumelor deja gatite.

Uleiul de masline pur poate fi folosit ca substituit pentru margarina si pentru unt atunci cand vrei sa prepari paine, bruschete, dulciuri sau produse de patiserie. Daca vei folosi zilnic ulei de masline atunci nivelul zaharului din sange poate scadea.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment