Mentine-ti dantura sanatoasa. Iata ce trebuie sa faci

Cu toate ca aspectul fizic nu defineste oamenii, acesta ne poate ajuta sa avem mai multa incredere in noi si sa ne simtim bine in  pielea noastra. A avea o dantura sanatoasa trebuie sa fie principala noastra grija. Fie ca ne dorim sau nu, zambetul ne defineste. Asa ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta sa poti avea parte de un zambet stralucitor.

Comunicam foarte mult cu peroanele din jurul nostru atat prin vorbe cat si prin priviri si mimica de aceea ti-ar fi foarte greu sa ascunzi eventualele problemele pe care le poti avea cu dantura.  Recomandarea noastra este sa ai grija de dantura ta si sa urmezi sfaturile de mai jos pentru a te asigura ca aceasta va ramane frumoasa si sanatoasa.

Mergi periodic la dentist

Nu trebuie sa mergi la medicul dentinst doar atunci cand ai o durere de dinti sau dupa ce dantura ta si-a pierdut in totalitate culoarea naturala deoarece s-ar putea sa fie mult prea tarziu. O vizita periodic la medicul stomatolog te poate scuti de multe probleme. Spre exemplu poti merge o data la sase luni deoarece asa vei reusi sa previi eventualele probleme. Mergand mai des la stomatolog vei reusi sa tratezi din timp o carie sau o infectie inainte ca situatia sa se agraveze. Dentistul este persoana cea mai in masura sa iti ofere informatii sigure despre dantura ta.

Pentru a avea dinti sanatosi trebuie sa ai grija de ei si sa te speli pe dinti de cel putin 2 ori pe zi.

Evita sa consumi anumite alimente si ai grija ca temperatura sa fie una moderata

Alimentele care afecteaza cel mai mult dintii sunt cele acide, cum ar fi : citricele, bauturile carbogazoase sau dulciurile. Prin descompunere, acestea produc acizi care distrug calciul din smalt si favorizeaza formarea cariilor. Nicotina din tigari duce la ingalbenirea dintilor. In plus aceasta poate provoca carii. Cel mai bine este sa nu consumi produse foarte reci sau fierbinti, din contra trebuie sa consumi produse la temperatura camerei. Extremele afecteaza smaltul dintilor si imediat vei simti o durere apasatoare. Acest lucru este mai vizibil la persoanele care sufera de sensibilitate dentara si care nu au stratul de smalt foarte gros.

Spala-te pe dinti dupa fiecare masa si schimba periodic periuta

Sa te speli pe dinti de fiecare data dupa ce mananci este destul de dificil., mai ales daca iei masa in oras cu prietenii. O idee buna ar fii sa ai mereu la tine o periuta de dinti si un tub mic  de pasta dar cu totii stim ca acest lucru este destul de anevoios iar spalatul pe dinti in toaleta restaurantului nu este tocmai un lucru placut.

Incearca sa te speli pe dinti cel putin dimineata si seara si vei avea parte de o dantura curata si frumoasa.

Periuta de dinti trebuie sa fie inlocuita la trei patru luni de la prima folosire. Aceasta va prezenta urme de folosinta si cel mai bine este sa o inlocuiesti pentru ca sa nu risti sa iti strici dantura.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment