Imunizarea naturala a copiilor
Remedii pentru cresterea imunitatii
Catina- are o multitudine de vitamine : E,A,K,B2,B6,C. In compozitia Catinei se gasesc de 8 ori mai multa vitamina C decat exista in compozitia piersicii, de 20 de ori mai multa decat are marul paduret, de 80 de ori mai multa vitamin C decat contine rosia, si de 200 de ori mai multa decat exista in strugure. Exita o reteta eficienta , care este recomandata de medici:
“ Catina proaspata se mixeaza in blender, apoi se strecoara . Compozitia sub forma de pasta rezultata se amesteca cu o cantitate dublata de miere. Amestecul se pastreaza la frigider. Se administreaza 1-2 lingurite pe zi ( in functie de varsta) , pentru a ameliora gustul putem amesteca cele 1-2 lingurite, cu fructe sau apa. Nu se administreaza seara , fiind un energizant!”
Ghimbirul, este utilizat de peste 5000 de ani , datorita proprietatilor sale antioxidante. Antioxidantii permit corpului sa se protejeze impotriva radicalilor liberi.Este recomandat in cazuri de gripa, in virozele tractului respirator superior, in indigestii, varsaturi si stari de greata. Se poate adauga in ceaiuri de plante alese in functie de tipul afectiunii. Dupa ce se zdrobeste ghimbirul proaspat se adauga putin , marindu-se cantitatea treptat fiind foarte picant. De asemenea ghimbirul, combate parazitii intestinali si poate stimula pofta de mancare.
Chimenul- are in compozitie importante cantitati de fier si magneziu.Chimenul este indicat in formele usoare de raceala , avand proprietati antiseptic. Putem prepara ceai chiar si dintr-o mica cantitate de chimen , intre 50 si 100 ml , servit caldut dupa masa si ajuta la cresterea imunitatii si a procesului de digestive.
Busuiocul – contine vitamina A, potasiu, magneziu, calciu si fier. Este mult mai eficient cand este folosit in timpul racelii , dar este si un bun remediu pentru cresterea imunitatii.
Busuiocul este recomandat pentru ameliorarea simptomelor de tuse, in congestia sinusurilor, la febra, dureri de cap, gripa, bronsita, anorexie, flatulenta. Busuiocul ajuta la cresterea memoriei , la eliminarea secretiilor pulmonare si revitalizeaza tesutul nervos. Se poate folosi busuioc sub forma infuziei din pulbere sau suc proaspat in combinatie cu o alta bautura.
Gimbrul- contine din abundenta ulei esential (timol) care are o mare eficienta antiseptica, antibacteriana si antioxidata. Este un bun remediu pentru infectiile gatului, a inflamatiilor, bronsitei acute sau cronica si a tusei convulsive. Putem prepara ceai pentru cei mici cand sunt raciti : se adauga o lingurita de cimbru la o cana cu apa, se infuzeaza timp de 10 minute, apoi se strecoara si se consuma de 3-4 ori pe zi, ameliorand mult tusea.
Boabele de mustar- Frunzele contin fosfor, calciu, magneziu si vitamin B., Iar uleiu de mustar are in compozitie acizi grasi omega 3 si este o sursa extraordinara de zing, fier, calciu , magneziu si proteine. Mustarul ajuta la descongestionarea sinusurilor , ajuta la stimularea poftei de mancare si la digestia.
Hreanul – este ruda cu mustarul si are multiple proprietati curative: este un bun expectorant, antibiotic, antibacterian, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, si stimuleaza sistemul imunitar.
Menta – are efecte benefice in tratarea, gripelor, racelilor usoare, bronsite, laringite si pneumonii.