Moduri in care sarcina in schimba corpul

Rolul de mama cu siguranta te va schimba. Vei avea parte de foarte multe responsabilitati pentru copilul tau.  O sarcina in mod sigur iti schimba corpul si vei vedea ca toate aceste schimbari vor persista pe termen lung.

Purtarea unei alte marimi la pantofi este cu siguranta o problema care nu iti va da pace. De asemenea, ti se mai poate modifica organismul pentru a te adapta la nastere si de a te bucura de momentele petrecute alaturi de copilul tau.

Iata care sunt schimbarile la care trebuie sa te astepti

Vei avea o noua marime la pantofi

„Această modificare este urmarea creșterii în greutate din timpul celor 9 luni și a fluctuațiilor hormonale. Femeile care pornesc de la o greutate normală vor avea între 11 și 16 kilograme în plus, iar această greutate nu va fi eliminată instant după momentul nașterii. Kilogramele suplimentare aplatizează talpa picorului, ceea ce înseamnă că sarcina poate determina creșterea cu cel puțin o unitate a mărimii la pantofi”,  a explicat dr. Michael Cackovic.

„Și hormonul numit relaxină joacă un rol în cadrul acestui proces deoarece face ligamentele și oasele mai flexibile în tot corpul”,  a mai continuat acesta.

„Odată ce ai trecut la o nouă mărime la pantofi este cazul să te obișnuiești cu ea pentru că va fi permanentă, chiar și după ce vei elimina kilogramele acumulate”,  a spus dr. Cackovic.

Vei acumula kilograme in plus

Kilogramele in plus acumulate in timpul nasterii nu au de ce sa devina permanente. Dar cu siguranta o parte din ele vor fi pastrate de marea majoritate a femeilor. „Una din 4 femei va avea cu 5kg în plus față de greutatea inițială la 12 luni după ce a născut. În plus, după nașterea fiecărui copil o femeie va acumula 2kg în plus față de greutatea precedentă. Deși nu pare prea mult, gândește-te la ce număr se poate ajunge după 4 sau 5 copii”, a spus dr. Kathleen Rasmussen.

Schimbari la nivelul vaginului

„Probabil că nu va fi o surpriză faptul că după naștere dimensiunile vaginului nu vor fi identice cu momentul anterior sarcinii. Deși în mod teoretic vaginul ar trebui să se contracte și să revină la dimensiunile precedente, foarte multe femei semnalează modificarea permanentă a dimensiunilor.

Există mulți factori care pot determina acest efect și anume tipul de naștere, mărimea copilului, factorii genetici sau obezitatea mamei înainte de sarcină”, a spus dr. Alyssa Dweck.

Incontinenta urinara

„Chiar dacă nu toate femeile vor avea probleme cu incontinența, o naștere naturală crește foarte mult riscurile pentru că poate deteriora terminațiile nervoase de la nivelul vezicii urinare și poate cauza inclusiv prolapsul mușchilor pelvici. Și cezariana te predispune la incontinență urinară. Femeile afectate trebuie să practice exerciții Kegel pentru a fortifica mușchii pelvici”, a mai spus dr. Cackovic.

Pierderea dintilor

Femeile insarcinate care au varsta cuprinsa intre 35 si 49 de ani pot pierde in medie 2 dinti. Umflarea gingiilor creata de circulatia intensificata a sangelui in timpul lunilor de sarcina uzeaza smaltul dentar si favorieaza acumularea bacteriilor.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment