Iata de ce trebuie sa te feresti de bronz

Bronzul are un aspect placut dar exista riscuri mari pentru sanatatea pielii tale. Bronzul poate starni invida persoanelor din jur dar este recomandat sa te feresti de bronz daca vrei sa te pastrezi sanatoasa.

Doctorulm Mihaela Leventer este de parere ca bronzul este doar un semn ca pielea ta a suferit din cauza expunerii la soare.

Iata care este parerea medicului cu privire la pielea bronzata

Deschiderea sezonului estival vine cu o multime de pregatiri pentru vacanta indelungata la mare.

”Orele de maximă însorire, pe care ar trebui să le evităm, sunt între 11.00 și 16.00, însă oamenii merg în concediu, se trezesc târziu, ajung exact la orele amiezii pe plajă”, a spus medicul.
„Îi sfătuiesc pe toți cei care își încep concediile în această perioadă să aibă în trusa de vacanță cremă de fotoprotecție, haine cu fibră de fotoprotecție, costume cu factor de fotoprotecție pentru copiii mici, pălăriuțe și ochelari cu filtru. Și, desigur, dacă mergeți la plajă la orele amiezii, luați o umbrelă, stați feriți! În cazul persoanelor care aleg muntele, trebuie să știe că și acolo soarele arde și poate provoca aceleași daune suprafeței cutanate. Bronzul nu este un semn al unei pieli sănătoase, ci o reacție cutanată de apărare, iar fotoprotecția trebuie să facă parte din viața noastră dacă vrem să o trăim sănătoasă până la adânci bătrâneți!” a continuat aceasta.

Medicul mai recomanda ca produsele de protectie solara sa fie achizitionate din farmacii deoarece acestea au trecut prin mai multe studii si avizari de specialitate.

”Acum, mai nou, sunt și produse pe care scrie că oferă protecție 100%. Trebuie să știți că produsele care vin din sursă europeană respectă scara de măsurătoare europeană, care se duce până la 50+. Produsele americane au o altă scară de măsură, dar factorul de protecție 100+ american este echivalentul celui 50+ european. Când intrați în farmacie, cereți sfatul farmacistului pentru a alege un produs, mai ales că există game speciale pentru sportivi, pentru pacienții care au trecut printr-un cancer de piele și care au un filtru înalt și pe UA, există și produse rezistente la apă. Pentru acestea însă, chiar dacă pe ambalaj scrie”waterproof”, să nu vă bazați foarte mult pe acest lucru, se recomandă să reaplicați dacă ieșiți din apă după o baie de două ore sau dacă ați stat pe un prosop, pentru că se șterg” a mai spus aceasta.

O arsura solara poate cauza efecte immediate si neplaceri dar are un efect mult mai grav asupra pielii tale. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca o arsura solara produsa la varsta copilariei poate dubla riscul de cancer la varsta adulta.

”Din păcate, e greu să îi faci pe tineri atenți la aspectul acesta, li se pare că tinerețea este veșnică și că niciodată nu vor avea probleme cu pielea. Am avut însă și câteva cazuri de melanom chiar la 14 ani, la 15 ani, deci se poate întâmpla și la vârste tinere”,  a incheiat doctorul Mihaela Leventer.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment