Ameliorarea starii de sanatate prin fitoterapie

Retete de ceaiuri- partea 1

Ceai de Brusture- 1 lingurita rasa de radacina de brusture, intr-un litru de apa se lasa la macerat peste noapte. Se incalzeste atunci cand il folosim. Se beau 2-3 cesti de ceai pe zi. Ceaiul este de folos in stari febrile, insuficienta respiratorie. guta, artrita sau epilepsie.

Ceai de Ciubotica Cucului- o lingurita de planta infuzata in 250 ml apa oparita. Sunt recomandate 2-3 cesti pe zi , pentru combaterea insomniei, a tulburarilor nervoase, calmeaza inima, migrena, elimina calculii vezicii urinare.

Ceai de Coada Calului-  se adauga 1 lingurita cu varf de Coada Calului, in 1 litru de apa clocotita, apoi se ia de pe foc si se lasa la infuzat . Pentru a fi baut se strecoara  si se beau 2-3 cani de ceai zilnic, cu ingitituri mici. Este benefic pentru dureri reumatismale, artrite, nevralgii, eruptii de piele.

Ceai de coada Soricelului- folosim 1 lingura cu varf de Ceai de cpada Soricelului, in 1 litru de apa cocotita,dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se lasa la infuzat. Se strecoara si se beau 1-2 cesti pe zi. Este recomandat pentru: ameteli, greturi, durerile de ochi, hemoragii nazale sau migrene.

Ceai de Dragaica- Se prepara cu o lingurita cu varf de ceai infuzat in 1 litru de apa. Si este benefic pentru: boli de ficat, rinichi, pancreas, splina, pentru dereglari ale sistemului limfatic. Se beau 4 cesti de ceai pe zi.

Ceai de Macrisului Iepurelui- Oparim 1 lingurita de ceai in 1 litru de apa. Este recomandat pentr: probleme hepatice si digestive, eruptii cutanate. Se consuma 2 cani de ceai cald pe zi.

Ceai de Matase de Porumb- Infuzam 1 lingurita de ceai cu varf, in 250 ml apa fiarta, apoi indulcim.Este benefic in : tulburari ale cailor urinare(litiaze), edeme, artrite, rheumatism, colici renale. Se consuma cate 1 lingurita plina de ceai, la fiecare 2-3 ore.

Ceai de Musetel-  Folosim 1 lingurita de flori de musetel, in 250ml de apa fiarta si infuzam pentru 2 minute, apoi se strecoara si se beau 2-3 cani zilnic. Se recomanda in: dureri abdominale, balonari, diaree, eruptii , dureri stomacale, tulburari ale organelor pelvine, insomnia, febra, dureri dentare.

Ceai de Nuc- Se infuzeaza 1 lingurita de ceai in 250 ml apa fiarta. Este benefic pentru: constipatii, lipsa poftei de mancare, probleme digestive, detoxifierea sangelui, diabet.

Ceai pentru tuse- Ametecam in mod egal: lumanarica, cruscrisor, patlagina ingusta. Infuzam 2 lingurite din amestec , in 250 ml apa fiarta. Se recoamnda zilnic 3 cesti calde cu miere ( se bea cu inghitituri mici).

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment