Nucile te ajuta sa traiesti mai mult

Nucile te pot ajuta sa traiesti mai mult. Se pare ca ceretatorii de la Hardvard au demonstrat acest lucru. Oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre consumul de nuci si longevitate.

Cate nuci trebuie sa consumi pentru a trai mai mult

In cadrul unui studiu s-a descoperit cum consumul de nuci ajuta la imbunatatirea longevitatii atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor.Cercetorii au descoperit ca doar cinci portii de aproximativ 30 de grame de nuci pe saptamana au fost asociate cu un risc cu 14% mai mic de deces si o crestere a sperantei de viata cu 1,3 ani comparative cu participantii la studiu care nu au consumat nuci.

Participantii care aveau o dieta nesanatoasa si au consumat doar o portie de jumatate de cana de nuci pe zi au avut o scadere cu 12% a riscului de deces, mai exact o scadere cu 26%  a riscului de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Studiul a fost sustinut de Comisia din California pentru Nuci, o organizatie a producatorilor de nuci si a inclus datele a peste 90 de mii de participanti dintre care aproximativ 67000 de femei si 26300 de barbati pentru o perioada de 20 de ani.

„Ce am invatat din acest studiu este faptul ca si cativa pumni de nuci pe saptamana pot sustine longevitatea, in special in cazul celor care nu au o dieta prea buna”,  a explicat medicul Yanping Li, coordoantorul studiului.

„Este un truc practic care poate fi fezabil pentru multi oameni care vor sa isi imbunatateasca sanatatea”,  a mai adaugat medicul.

Alte beneficii aduse de consumul de nuci

Actioneaza ca un antioxidant

Acest beneficiu este oferit de continutul de vitamina E, melatonina si polifenoli. Nucile ajuta la prevenirea oxidarii colesterolului rau. Din aceasta cauza exista un risc mai mic de aparitie a aterosclerozei, o afectiune care este caracterizata prin ingrosarea si prin rigidizarea peretilor vaselor arteriale.

Ajuta la reducerea inflamatiilor

Polifenolii care sunt prezenti in nuci lupta impotriva stresului oxidative si a inflamatiilor care pot aparea ca urmare a dezechilibrului dintre radicalii liberi si antioxidanti. Acizii grasi Omega-3 alaturi de magneziu si aminoacidul arginina ajuta foarte mult la scaderea inflamtiilor din corp.

Reduc riscul de aparitie a diabetului

Nucile ajuta la scaderea riscului de aparitie a diabetului de tip 2 prin controlul greutatii corporale. Cercetatorii au descoperit ca administrarea zilnica a unei singure lingurite de ulei de nuci presat la rece, pe o perioada de 3 luni a dus la scaderea glicemiei cu pana la 8%.

Ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare

Uleiul de nuci contribuie foarte mult la scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare. Nucile mentin o buna functionare a vaselor de sange si a celulelor endoteliale care au un rol important pentru sanatatea sistemului cardiovascular.

Mentin sanatatea creierului

Nucile sunt recomandate deoare mentin sanatatea creierului si scad riscul de aparitie a bolii Alzheimer. Toate astea se datoreaza continutului mare de vitamine, minerale, acizi grasi Omega-3 si acid alfa linoleic.

Cu cat vei consuma mai multe nuci cu atat te vei simti mai bine in pielea ta.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment